Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, gazetecilerle buluştu. Toplantıya kurum müdürleri de katıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Çiftçi’nin gündeminde istihdam ve asayiş olayları vardı.
Vali Çiftçi, önceki yıl zemini kaydığı için fabrikaların üretimi durdurduğu tartışmalı 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni yerine taşınan sanayi bölgesinde üretimin yeniden başladığını belirten Vali Çiftçi, toplamda 72 adet parselin 55’inin tahsis edildiğini ifade etti. 2. Organize Sanayi Bölge Müdürü Fırat Karakaya, genel olarak kağıt, gıda, tekstil ve yapı malzemesi üzerine tahsisler yapıldığını ifade ederek, şu anda boru üretimi yapan bir firmanın üretime başladığını kaydetti. Altyapı çalışmalarının yüzde 65’inin tamamlandığını söyleyen Karakaya, “2 fabrikamızın inşaatı tamamlandı, 3 tane fabrika inşaatımızda kaba inşaat halinde ve 2 firmamız temel aşamasında” dedi.
Altyapının yüzde 65’i tamam
Karakaya, “Genel olarak kağıt, gıda, tekstil ve yapı malzemesi üzerine 39 firmaya kesin tahsisler yapıldı. Şu anda da boru üretimi yapan bir firmamız üretime başladı. 2 fabrikamızın inşaatı tamamlandı, 3 tane fabrikamız inşaatımızda kaba inşaat halinde ve 2 firmamız temel aşamasında. Altyapılarımızın yüzde 65’i tamamlandı” diye konuştu.
İstihdam ve yatırım ön planda
Erzurum’da işsizlik sorununa dikkat çeken Vali Çiftçi, tahsisler yapılırken istihdam ve yatırım miktarlarına dikkat ettiklerini belirterek, “ Erzurum için önem arz eden konulardan biri Organize Sanayi Bölgesi ikinci etapla ilgili. Şuanda 3. Etapta toplam 72 tane parselimiz var. Bunlardan 55 tanesi tahsis edilmiş durumda. Elimizde geriye kalan 17 tane parselimiz var. Tahsisleri yaparken yönetim kurulu olarak özellikle istihdam sayılarına, yatırım miktarına, ihracata yönelik hedeflerine dikkat ediyoruz. Erzurum’da bir işsizlik problemi var. Biz de istihdamı artırmak için bu hususlara çokça dikkat ediyoruz. Organize Sanayi Bölgemizin şuan itibariyle altyapı ve elektrik işlerinin yüzde 65’i tamamlanmış durumda. Geriye kalan kısmını da 2024 yılında tamamlamayı planlıyoruz. Onun dışında doğalgaz, internet, yol, su gibi diğer yapılması gereken işler de var. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmının da çalışmaları devam ediyor. Tahsisleri yaparken çeşitlendirmeye önem veriyoruz. Bir sektör krize girdiğinde en azından diğerleri o yükü paylaşabilsin” dedi.